Sponsored by..

Wednesday 12 June 2013

Is this Guy a moron spammer?

Here's a spam email from somebody I'll call Guy Van Dumbass (not quite his real name, but close enough). Is this Guy a moron spammer? Or does he just hire morons to push his CV through spam?

From:     Guy Van Dumbass [gvd@g-vanDumbass.be]
Date:     12 June 2013 09:52
Subject:     Sollicitatie als directiemedewerker

Pour la version française, cliquez ici

Betreft : Spontane sollicitatie – onmiddellijk beschikbaar

Directiemedewerker - verantwoordelijke 14 jaar ervaring

Mevrouw, Mijnheer,

Een ervaring van 14 jaar in het beheer van een sociaal juridische en financiële functie heeft mij geleerd in volledige autonomie te werken. Ik heb goede ervaringen verworven welke me vandaag toelaten het volledige beheer van één of meerdere bedrijven tot aan de balans en fiscale aangifte op me te nemen.

Daarenboven, aangezien ik voor een aantal bedrijven met een verschillend juridische statuut en in verschillende sectoren heb gewerkt, heb ik mijn aanpassingsvermogen kunnen ontwikkelen.

Ik beheers meerdere software programma's met betrekking tot het beheer en de boekhouding van bedrijven (VISION, CUBIC, GEBAT pro,…) en ik kan snel operationeel zijn in elk nieuw systeem, uiteraard met opleiding.

Ik ben stipt, georganiseerd en zou mijn competenties ten dienste willen stellen van uw bedrijf, in een functie met verantwoordelijkheid. Ik heb eveneens de smaak van analyse te pakken en ik ben geïnteresseerd in de nodige werkzaamheden nodig in de opvolging van de resultaten van een bedrijf.

Ik nodig U uit om mijn parcours bij het lezen van mijn CV, in bijlage, te ontdekken. Ik kijk ernaar uit om deze te verduidelijken tijdens een onderhoud welke U kunt inplannen volgens de beschikbaarheden in uw agenda. Ik ben immers onmiddellijk beschikbaar wegens stopzetting van mijn huidige werkgever.

In afwachting van een positief antwoord, verblijf ik met vriendelijke groeten,

Klik hier om mijn CV te downloaden

Cliquez ici pour télécharger mon CV

Guy Van Dumbass
M: +32 (0) [redacted]
E: gvd@g-vanDumbass.be
To unsubscribe, click here 
I won't bother to translate it for you, but Mr Van Dumbass is some sort of accountant. Now, actually I could probably use an accountant to save me the bother of filing my tax return myself but I somehow think that employing him full-time would be rather excessive.

Now, I'm going to be charitable to Mr Van Dumbass and assume that he didn't intend to spam these out to random unsolicited recipients such as myself but has in fact hired a bunch of moron spammers to do the work for him. So who is actually sending out this crap?

The link in the email goes to a page at stats.wew167.com and then bounces to wew-storage.com, specifically a file in wew-storage.com/com_clients/emailbrokers/20130611/GuyCVNL07.06.2013.pdf that I'm not going to link to.These two domains are registered to:

  EmailStrategie
  Buron Frederic
  6 rue de Belgique CP19
  PUILBOREAU, 17138
  FR
  +33.546661000
  (fax: +33.546661010)
  domaines@emailstrategie.com

The originating IP is 82.97.29.167, and spamvertised domains are on 82.97.13.103 and 82.97.13.233 (all belonging to TAS France / Emailstrategie).

The danger with hiring a company to "market" you as a personal brand via email is that it can backfire completely, and you could end up like Bernard Shifman. Luckily for Mr Van Dumbass, I haven't felt it necessary to put his real name on this blog to save him the humiliation. This time, anyway..

No comments: